Hitro pripravljena sladica v kozarčku s karameliziranimi jabolki. Sestavin je dovolj za 4 kozarčke.
Sestavine
Piškotno dno
- 200 g maslenih piškotov
- 50 g masla
Krema
- 250 g pasirane skute
- 100 g kremnega sira
- 100 ml sladke smetane
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- limonina lupinica
- 2 žlici limoninega soka
Karamelizirana jabolka
- 3 jabolka
- sok polovice limone
- 80 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 40 g masla
- ščepec soli
- cimet
Postopek
1Piškote zdrobimo, jih zmešamo s stopljenim maslom in nadevamo na dno kozarca. Piškote z žlico malo potlačimo.
2Skuto, kremni sir, oba sladkorja, limonin sok in lupinico v posodi dobro zmešamo. Sladko smetano stepemo do čvrstega in z lopatko, počasi vmešamo v kremo. S kremo obložimo piškotno dno v kozarčkih. Lahko si pomagamo z dresirno vrečko.
3Jabolka olupimo, narežemo na manjše koščke in zmešamo s cimetom ter limoninim sokom. Sladkor stopimo v posodi, dodamo jabolka, premešamo in podušimo do mehkega. Vmes večkrat premešamo, da se karamela stopi. Na koncu vmešamo maslo in ohladimo.
4Karamelizirana jabolka damo v kozarčke na kremo in sladico postrežemo.
Nasvet
5Natančnejša navodila za karamelizirana jabolka si lahko pogledate na naši strani pod zavihkom sladice.
6Če želimo še več karamelnega okusa, lahko pripravimo slano karamelo in z njo še dodatno prelijemo jabolka. Recept zanjo najdete na naši strani pod zavihkom sladice.