Rižota milanese

Znam svetuje

Preprosta, klasična italijanska rižota milanese z žafranom in parmezanom je nepozabnega okusa.

Sestavine

  • 250 g masla
  • 1,5 l jušne osnove (telečje)
  • 1 čebula
  • 60 g grobo sesekljanega govejega mozga
  • 350 g riža (okroglozrnatega)
  • 125 ml suhega belega vina
  • šopek žafranovih nitk
  • sol
  • poper
  • 125 g parmezana

Postopek

1Telečjo osnovo zavremo in pustimo, da se kuha. V kozici na 45 g masla prepražimo drobno sesekljano čebulo in mozeg. Dodamo riž in ga eno minuto pražimo. Nenehno mešamo.

2Na srednji temperaturi počasi prilivamo vino in 1/3 telečje osnove. Pustimo, da vre 5 minut. Prilijemo 2/3 osnove in riž kuhamo 12 minut. Občasno premešamo. Medtem namočimo žafran v preostalo osnovo. Ko riž vpije vso tekočino, prilijemo obarvano osnovo z žafranom. Posolimo in popopramo. Vse skupaj kuhamo še 20 minut in občasno premešamo.

3Kozico odstavimo. Preostalo maslo in parmezan vmešamo v rižoto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite