Kostanjev liker

Morda vas zanima

- Oglas -

Jesenski liker, ki se odlično poda k pečenim kostanjem. Sama priprava je precej enostavna, potrebujete pa kar nekaj časa, da bo liker pripravljen za pitje. Kot za vse alkoholne pijače, velja zmernost pri uživanju alkohola.

Sestavine

  • 200 g kostanjev – maroni
  • 600 ml žganja
  • 150 g sladkorja
  • 200 ml vode

Postopek

1Kostanjem olupimo trdo zunanjo lupino in pustimo rjavo kožico. Damo jih v steklenico s širokim vratom in zalijemo z žganjem.

2Steklenico zapremo in postavimo v hladen in temen prostor, najbolje v klet. Tako pustimo približno dva meseca.

3Skuhamo sladkorni sirup, vodo s sladkorjem zavremo in vremo toliko časa, da se voda zbistri, nato odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi.

4Žganje, v katerem so namočeni maroni, precedimo, zmešamo s sladkornim sirupom in prelijemo v steklenico.

5Kostanjev liker je lahko tudi lepo darilo. Postrežemo lahko samega ali ga razredčimo z vodo in dodamo kocke ledu.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -