Orada v ponvi s poletno zelenjavo

Morda vas zanima

- Oglas -

Orada je okusna bela riba, zdrava in bogata s hranilnimi snovmi in omega 3 maščobami, zato bi morala biti pogosteje na naših mizah. Orada v ponvi je enostaven recept, primeren tudi za tiste, ki niste ravno ljubitelji kuhanja. Pri pripravi uporabimo kvalitetno, najboljše je slovensko ekstra deviško oljčno olje. Za pripravo orad v ponvi je bolje izbrati manjše ribe od 250-300 g – hitreje in bolj enakomerno se bodo spekle.

Sestavine

  • 4 manjše orade
  • 2 olupljena stroka česna
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 1 manjša bučka
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 dl suhega belega vina
  • sol po okusu
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek

1Orade očistimo, operemo pod tekočo vodo in osušimo na papirnati brisački.

2Češnjeve paradižnike operemo in narežemo, papriki očistimo semena in ju narežemo na majhne koščke, bučko operemo in narežemo na kolute.

3V večji ponvi segrejemo oljčno olje, vanj dodamo cel, olupljen česen in na njem popečemo orade z obeh strani. Pri obračanju si pomagamo z kuhinjsko lopatico.

4Pečenim ribam dodamo vso zelenjavo, zalijemo z belim vinom, posolimo, dobro premešamo in pustimo minutko, da povre ves alkohol, nato pokrijemo in dušimo še 6-8 minut, odvisno od velikosti rib.

5Postrežemo takoj. Lahko potresemo s svežim peteršiljem ali rožmarinom ter zraven ponudimo košček limone ali limete. 

Prejšnji članekMakaroni s sirom na hitro
Naslednji članekGoveja juha z ribano kašo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -