Domač čokoladni sladoled

Znam svetuje

Slasten, doma narejen sladoled. Uporabimo lahko temno ali mlečno čokolado, pomembno je samo, da izberemo tako, ki je kvalitetna, saj bo od čokolade odvisen okus sladoleda.

Sestavine

  • 300 ml polnomastnega mleka
  • 300 ml sladke smetane za stepanje
  • 200 g čokoladnih kapljic
  • 1 zvrhana žlica grenkega kakava
  • 80 g sladkorja
  • ščepec soli

Postopek

1Mleko, sladkor in grenak kakav damo v posodo in segrejemo, ni pa potrebno, da nam zavre. Vmes večkrat premešamo, da se ne prismodi in vroče mleko odstavimo. Vanj pretresemo čokoladne kapljice ter malo posolimo in mešamo, dokler se vsa čokolada ne stopi.

2Količino sladkorja prilagodimo okusu – če uporabimo mlečno čokolado, potrebujemo manj sladkorja. Čokoladno maso pokrijemo in ohladimo.

3Smetano stepemo do čvrstega in z lopatko počasi vmešamo v ohlajeno čokoladno maso. Če imamo strojček za sladoled, maso prelijemo vanj in sledimo navodilom.

4Če strojčka nimamo, maso prelijemo v posodico in postavimo v zmrzovalnik. Da bomo dobili res kremast sladoled, ga bo potrebno vsakih 30 minut premešati, da razbijemo kristalčke, vse dokler ne dobimo lepe kremaste strukture.

5Če ga nimamo časa mešati, pustimo da zamrzne, lahko tudi čez noč. Za kakšno uro pred postrežbo ga prestavimo v hladilnik, narežemo na manjše kose in zmiksamo v blenderju. Miksamo samo toliko, da dobimo kremasto teksturo (3 minutke).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite