Morda vas zanima

- Oglas -

Orada je izvrstna in zdrava bela riba, bogata s hranilnimi snovmi in omega 3 maščobami. Orada v ponvi, je hitro pripravljena in prav tako dobra, kot bi jo pripravljali v pečici.

Orada je cenjena v svetovni kulinariki zaradi svojega okusa in sočnosti mesa. Velja za eno najokusnejših rib in se pogosto uporablja v sredozemski kuhinji. Orade rastejo relativno počasi in imajo običajno dolgo življenjsko dobo. Hranijo se z različnimi morskimi organizmi, vključno z rakci, majhnimi ribami in mehkužci. Orade se običajno razmnožujejo spomladi in poleti. Samice odložijo jajčeca, samci pa jih oplodijo zunaj telesa. Ličinke nato plavajo na površje vode.

Meso orade je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so koristne za zdravje srca in možganov. Je tudi dober vir beljakovin in vitaminov.

Priprava orade v ponvi je hitra in učinkovita. Ribje meso se hitro peče, kar omogoča, da je jed pripravljena v relativno kratkem času. Pri peki orade v ponvi se ohrani naravni okus ribe. Kratek čas kuhanja omogoča, da meso ostane sočno in neizsušeno. V ponev lahko dodate različne začimbe, zelišča in omake, ki bodo obogatile okus orade. S tem lahko prilagodite jed svojemu okusu.

Po končani pripravi je čiščenje ponve običajno enostavno, kar prihrani čas in trud pri pospravljanju kuhinje. Orado lahko pripravite na različne načine v ponvi, na žaru, pečene v pečici ali kuhane na pari. To omogoča raznolike možnosti priprave glede na vaše želje.

Sestavine za orado v ponvi

  • 2 manjši oradi, težki po 250-300 g
  • 2 olupljena stroka česna
  • 1 žlička sveže nasekljanega peteršilja
  • sol po okusu
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1Orade očistimo, operemo pod tekočo vodo in osušimo na papirnati brisački.

2V večji ponvi segrejemo oljčno olje, vanj dodamo cel, olupljen česen in na njem popečemo orade z obeh strani. Pečemo približno pet minut.

3Zalijemo z decilitrom vode, posolimo in dodamo peteršilj. Ponev pokrijemo in dušimo še 7-8 minut, dokler orade niso pripravljene.

4Oradi damo na krožnik, omako pa še nekaj minut kuhamo na močnem ognju, da se nekoliko zgosti, nato jo prelijemo čez ribi.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad