Orada je izvrstna in zdrava bela riba, bogata s hranilnimi snovmi in omega 3 maščobami. Orada v ponvi, je hitro pripravljena in prav tako dobra, kot bi jo pripravljali v pečici.
Sestavine za orado v ponvi
- 2 manjši oradi, težki po 250-300 g
- 2 olupljena stroka česna
- 1 žlička sveže nasekljanega peteršilja
- sol po okusu
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
1Orade očistimo, operemo pod tekočo vodo in osušimo na papirnati brisački.
2V večji ponvi segrejemo oljčno olje, vanj dodamo cel, olupljen česen in na njem popečemo orade z obeh strani. Pečemo približno pet minut.
3Zalijemo z decilitrom vode, posolimo in dodamo peteršilj. Ponev pokrijemo in dušimo še 7-8 minut, dokler orade niso pripravljene.
4Oradi damo na krožnik, omako pa še nekaj minut kuhamo na močnem ognju, da se nekoliko zgosti, nato jo prelijemo čez ribi.