Dobrodošli v kulinaričnem izletu skozi okuse Posavja z našim edinstvenim receptom za Posavski krompir, ki se ponaša z nežnostjo pečene teksture. Ta tradicionalna jed ne le očara s preprosto pripravo, temveč tudi s pristnimi okusi, ki segajo v srce slovenske kuhinje.
Posavski krompir je odličen način, da na vašo jedilno mizo prinesete avtentičen okus regije Posavje.
Posavski krompir je odličen spremljevalec različnim mesnim jedem ali pa lahko uživate v njem kot okusni samostojni obrok.
Sestavine za posavski krompir
- 1 kg krompirja
- sol
- poper
- koruzna moka
Postopek
1Krompir operemo, olupimo, še enkrat operemo in narežemo na krhlje. Še mokrega povaljamo v koruzni moki, ki smo ji dodali sol in poper.
2Pekač dobro namažemo z oljem, nanj razporedimo krompir in ga pečemo na 210 °C približno 45 minut.