Brancin v soli

Morda vas zanima

- Oglas -

Najboljše je pogosto najbolj enostavno: ko brancina zakopljemo v sol in spečemo, dobimo sočno, ravno prav začinjeno ribo, ki jo lahko postrežemo še tako zahtevnim gostom – beri otrokom.

Sestavine

  • 1,5 kg težek brancin – približno
  • 1 bio limona narezana na kolobarje
  • šopek peteršilja
  • 3 kg grobe morske soli

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200°C. Očiščenega brancina dobro operemo, odznotraj in odzunaj. Posušimo s papirnato brisačo.

2V trebušno votlino razporedimo limonine kolobarje in peteršilj.

3Na dovolj velik pladenj nasujemo centimeter soli . Nanjo položimo ribo in jo pokrijemo s preostalo soljo. Rep in gklava lahko izpod soli.

4Pladenj postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Vzamemo iz pečice in pustimo počivati še 10 minut. V času počitka se riba še naprej kuha.

5Sol umaknemo z ribe, kožo odstranimo. Brancina lahko postrežemo celega ali ga očistimo od kosti in postrežemo samo fileje. 

Prejšnji članekBrancin v soli s stepenimi beljaki
Naslednji članekBrancin v pečici
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -