Polnjene in panirane marele so kulinarični raj za tiste, ki so bolj gurmanske narave. Okus? Božanski.
Sestavine za polnjene in panirane marele (dežnikarce)
- 6-8 mladih, še ne čisto odprtih marel (dežnikaric)
- 60 g pizza šunke (lahko tudi kake druge salame ali klobase)
- 100 g poljubnega sira
- 3 jajca
- 100 g krušnih drobtin
- 60 g moke
- 1/2 čajne žličke domače (lahko tudi kupljene) vegete ali pa samo poper, sol in suhi česen po okusu
Postopek
1Marelam najprej previdno odstranimo peclje. Nato vrhnji del na hitro splaknemo pod tekočo vodo in jih s krpo ali papirnato brisačko osušimo.
2Pripravimo nadev: na drobno sesekljamo salamo, umešamo eno jajce, vegeto ali začimbe po okusu ter dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso.
3Napolnimo klobučke marel ter jih povaljamo v moki, jajcih in drobtinah. Na manjši pekač položimo peki papir, nanj pa še pohane marele. Položimo jih v predhodno ogreto pečico na 180°C. Pečemo 15 min. Nato pečico zmanjšamo na 150°C in pečemo še 10-15 min.
4Postrežemo še tople.