DomovOZNAKEMarele (dežnikarice)

marele (dežnikarice)

Polnjene in panirane marele (dežnikarice)

Polnjene in panirane marele so kulinarični raj za tiste, ki so bolj gurmanske narave. Okus? Božanski. Sestavine 6-8 mladih, še ne čisto odprtih marel (dežnikaric)60 g pizza...

Marele v smetanovi omaki

Čeprav največkrat jemo panirane, so marele v smetanovi omaki naravnost odlične. Zraven pripravimo kar krompir v kosih. Sestavine za marele v smetanovi omaki 4 večji klobuki...

Ocvrte dežnikarice s pršutom in tatarsko omako

Če želimo popestriti klasične pohane marele, jih postrežemo s pršutom in tatarsko omako. Sestavine Tatarska omaka 150 ml majoneze1/2 žlice belega vina1/2 šalotke2 stroka česna2 fileja slanih...

Pohane marele

Pohane marele so specialiteta, saj so marele ali orjaške dežnikarice pravi dragulj slovenskih gozdov. Te impresivne gobe, ki jih lahko najdemo v pravih gozdarskih...

Orjaški dežnik (Macrolepiota procera)

Orjaška dežnikarica je brez dvoma ena lepših in največjih užitnih gob, ki rastejo pri nas. Je tudi dokaj pogosta in priljubljena med gobarji. Ime: Orjaška...

Ne spreglejte