Pohane marele v pečici

Znam svetuje

Pohane marele v pečici so še en način okusne priprave teh odličnih gob. Marele so znane po svoji izraziti aromi in okusu. Imajo prijetno, bogato in nekoliko oreščkasto aromo. Njihov okus je edinstven ter se lahko razlikuje od blagega do rahlo pikantnega. Nabiranje mareli je priljubljena dejavnost za ljubitelje gobarstva. Vendar pa moramo biti previden pri nabiranju, saj so nekatere vrste strupene.

Sestavine za pohane marele v pečici

  • 500 g svežih marel
  • 3 jajca
  • 100 g  drobtin
  • 1/2 žličke soli
  • poper po okusu
  • 2 žlički nasekljanih svežih zelišč po okusu (timijan, bazilika, peteršilj…)
  • 1 žlica olja

Postopek

1Najprej temeljito očistimo marele, s krpo odstranimo morebitno umazanijo in preverimo, ali so brez mrčesa. Ne uporabljamo preveč vode pri čiščenju, saj se lahko marele napijejo in postanejo vodene. Nato jih narežemo na enakomerne kose, ne prevelike, da se bodo enakomerno spekle.

2Pečico segrejte na 200°C. Pekač obložimo s peki papirjem in ga rahlo namastimo z oljem, da se marele ne bodo prijemale pekača.

3V dveh ločenih skledah pripravite paniranje. V prvi skledi razžvrkljamo jajca s poprom, soljo in začimbami, v drugo  skledo natresemo drobtine.

3Vsak kos marele najprej pomočimo v stepena jajca in na koncu dobro povaljamo v drobtinah. Poskrbimo, da so marele dobro prekrite s paniranjem, da bodo lepo hrustljave.

4Panirane marele enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču. Po vrhu jih rahlo premažemo z oljem. Postavimo jih v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut oz. dokler ne postanejo lepo zlate barve in hrustljave. Občasno jih preverimo in po potrebi previdno obrnemo.

5Ko so marele pečene in hrustljave, jih vzamemo iz pečice in še vroče postrežemo. Zraven lahko ponudimo kakšno omako (recimo jogurtovo), limono ali svež paradižnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite