Mafini iz polente z brokolijem so zanimiva priloga k vsem vrstam mesa ali pa samostojna jed, ki potrebuje samo še skledo solate.
Sestavine
- 1 skodelica polente
- 3 skodelice vode
- 12 kosov brokolija
- malo svežega peteršilja za okras
- 20 dag na kocke narezanega sira – edamca
Postopek
1Skuhamo srednje trdo polento – razmerje naj bo 1:3, torej ena skodelica polete, tri skodelice vode. Vodo solimo, zavremo in dodajamo polento. Med stalnim mešanjem kuhamo dve minuti, oziroma toliko časa, da postane srednje trda.
2Brokoli skuhamo na sopari in pazimo, da se ne razkuha. Raje ga kuhamo krajši čas, naj le ostane še malo čvrst.
3Popečemo na koščke narezano panceto.
4Modelčke za mafine namažemo z maslom. Na dno damo žlico polente, nanjo položimo en cvet brokolija in eno kocko sira. S polento pokrijemo do vrha, povrhu naribamo še preostali sir. Damo v pečico na 220 stopinj in pečemo samo toliko časa, da se sir stopi in malo zapeče, kar traja približno 10 minut. Okrasimo še s svežim peteršiljem in postrežemo.