Fižol po toskansko

Znam svetuje

Tudi tako delajo fižol pri naših sosedih. Odlična kombinacija okusov.

Sestavine

  • 1 velika pločevinka belega fižola
  • 400 g olupljenega paradižnika – 1 majhna pločevinka
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 vejica žajblja
  • sol
  • poper
  • ščepec sladkorja
  • malo peteršilja

Postopek

1Olupimo in narežemo česen ter ga prepražimo na oljčnem olju. Dodamo fižol in paradižnik s sokom, ki jih malo zmečkamo.

2Žajbljeve liste dodamo v jed. Dodamo še sol, poper, sladkor in kuhamo 5 minut.

3Peteršilj operemo in sesekljamo ter ga potresemo po jedi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite