Pijana nevesta

Znam svetuje

Le kdo ga ne pozna. Pijana nevesta je okusno pecivo, ki je dobilo ime po tem, ker se malo vedno malo ziba.

Sestavine za pijano nevesto

Biskvit

  • 3 jajca
  • 9 poravnanih žlic sladkorja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 9 poravnanih žlic moke
  • 1 pecilni prašek
  • 9 žlic olja
  • 4 žlice kakava
  • 9 žlic mleka

Preliv

  • 3 dcl mleka
  • 6 žlic sladkorja v prahu
  • 7 žlic ruma

Premaz

  • 3/4 litra mleka
  • 2 vrečki vaniljevega pudinga
  • 6 žlic sladkorja
  • 1/2 litra sladke smetane

Priprava

1Zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo moko, pecilni prašek, kakav, olje in mleko ter vse skupaj dobro zmešamo. Tako umešano maso zlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in maso poravnamo.

2Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C. Navadno zadostuje deset minut, lahko tudi kakšno minuto več, v pečeno testo zapičimo zobotrebec. In če se nanj ne lepi testo, je pečeno.

3Ko je biskvit pečen, ga ohladimo, nato pa ga prelijemo s hladnim mlekom, v katerega smo zmešali sladkor v prahu in rum.

4Po navodilu skuhamo puding in še vročega prelijemo po biskvitu.

5Ko se puding ohladi in strdi, na vrh namažemo še stepeno smetano, ki smo jo sladkali z eno žlico sladkorja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite