Domače arašidovo maslo

Znam svetuje

Iz ameriških filmov vsem poznan peanut butter ali še bolj znan sendvič z arašidovim maslom in marmelado (PB&Jpeanut butter and jelly sandwich). Ker je kupljen poln konzervansov, sladkorja in dodanih maščob, si ga raje pripravimo sami doma.

Sestavine

  • 250 g neslanih arašidov
  • ščepec soli
  • arašidovo olje
  • med ali sladkor

Postopek

1Kupimo olupljene arašide brez soli ali jih olupimo sami. Arašide stresemo v multipraktik in pričnemo miksati.

2Miksamo nekaj minut, vmes večkrat ustavimo in z lopatko postrgamo iz roba posode. Miksamo, dokler ne dobimo gladke teksture.

3Če želimo bolj mazljivo in gladko arašidovo maslo, dodamo nekaj žličk arašidovega olja. Dodajamo ga počasi in miksamo, da nastane gladka masa. Arašidovo maslo lahko tudi malo posladkamo z žličko medu ali sladkorja. Če dodamo še ščepec soli, bo naše arašidovo maslo polnejšega okusa.

4Odličen je namazan na kruh v kombinaciji s slano karamelo, čokoladnim namazom ali marmelado. Uporablja se pri peki piškotov, muffinov in ostalih sladic, pri pripravi sladoleda, zajtrka z ovsenimi kosmiči … pa še bi lahko naštevali.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite