DomovOZNAKEMaslo

maslo

Holandska omaka

Holandska omaka je ena od tistih kulinaričnih mojstrovin, ki dvignejo jed na višjo raven elegance. Njen bogat in kremast okus, ki ga dopolnjuje nežna...

Masleni žličniki

Masleni žličniki so priljubljena slovenska jed, ki se pogosto uporablja kot dodatek k različnim juham in enolončnicam. Njihova nežna tekstura in bogat okus dopolnjujeta...

Orehova krema

Orehova krema nas očara s svojo enostavno pripravo in hkrati bogatim okusom, saj nas popelje v prefinjen svet oreščkov. S sladko smetano, vaniljevim ekstraktom...

Brokoli v limonini masleni omaki

Brokoli je nizkoenergijsko živilo in zakladnica mikrohranil. Uživamo lahko kuhanega, v solatah, pretlačenega v juhah ali presnega. Danes si ga bomo privoščili zgolj poparjenga...

Ravioli s sirom in bučkami v omaki z žajbljem

Še en recept, če vam bučke ostajajo na zalogi, kar se poleti rado dogaja. Z omako, ki ni zahtevna za pripravo, Ravioli pa so...

Mlečni zdrob z maslom in kakavom

Se še spomnite, kako so nam mlečni zdrob pripravljale babice? Komaj smo čakali za mizo in oči so se nam zasvetile, ko se je...

Višnjevo pecivo

Kiselkast okus višenj doda svežino vsem sladicam, zato ga večkrat pripravimo v poletnih mesecih, ko zorijo višnje. Sestavine za višnjevo pecivo 500 g razkoščičenih višenj 120 g...

Masleni vaniljevi piškoti brez jajc

Dobrodošli v kulinaričnem rajanju brez jajc, kjer bomo skupaj ustvarili čarobne maslene vanilijeve piškote! Morda mislite, da so brez jajc nemogoči, a mi vam...

Pudingovo pecivo

Pravimo mu tudi magična torta, to pa zato, ker samo z enim testom naredimo tri različne teksture pečenega testa. Čvrsto dno, kremno sredico in...

Muslinska omaka

Mousseline creme je francoska omaka, ki se odlično razume z ribami in zelenjavo, predvsem z beluši. Razkošna, lahka in bogata omaka, bo navdušila...

Ne spreglejte