Figova marmelada z jabolki

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko se narava obarva z zlatimi toni jeseni, se naši krožniki napolnijo z okusnimi sezonskimi dobrotami. Med temi pridelki sta zagotovo figa in jabolko, ki sta v tem času leta na vrhuncu svojega okusa. Figova marmelada z jabolki je prefinjena kombinacija sladkosti fig in svežine jabolk, ki skupaj ustvarita harmoničen simfonijo okusov, primerno za vsak kruh ali palačinko.

Ne samo, da je ta marmelada polna bogatih jesenskih okusov, ampak tudi ponuja priložnost, da izkoristimo obilje sezonskega sadja in ga shranimo za hladnejše mesece. Pridružite se nam v tej kuharski avanturi in spoznajte, kako pripraviti figovo marmelado z jabolki, ki bo zagotovo postala vaša nova jesenska priljubljena.

Sestavine za figovo marmelado z jabolki

  • 500 g svežih fig
  • 500 g jabolk (olupljenih, izkoščičenih in narezanih na manjše kocke)
  • 500 g sladkorja
  • 1 limona (sok in lupinica)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Postopek

1Najprej pripravite sveže fige. Očistite jih in narežite na majhne kose.

2V velikem loncu zmešajte narezane fige, jabolka, sok in lupinico ene limone ter sladkor. Po želji lahko dodate tudi vanilijev ekstrakt za dodaten okus.

3Mešanico segrevajte na srednji vročini in občasno mešajte, dokler se sladkor popolnoma raztopi.

4Ko se sladkor raztopi, zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte marmelado približno 45 minut do 1 ure. Občasno premešajte, da preprečite prijemanje na dno lonca.

5Med kuhanjem boste opazili, da se marmelada začne gostiti. Ko doseže želeno gostoto (preverite z žlico, ki jo kapljate na hladen krožnik – če se marmelada strdi, je pripravljena), jo odstavite s štedilnika.

6Medtem sterilizirajte kozarce in pokrovčke. Lahko jih potopite v vrelo vodo ali pa jih operete v pomivalnem stroju.

7Vročo marmelado prelijte v sterilizirane kozarce, pustite približno 1 cm prostora od vrha. Takoj zaprite kozarce s steriliziranimi pokrovi.

8Kozarce postavite v lonec z vrelo vodo in jih pasterizirajte 10-15 minut. To bo podaljšalo rok uporabe marmelade. Po pasterizaciji kozarce odstranite iz vode in jih postavite na hladno, suho mesto, da se ohladijo in strdi marmelada.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad