Nekoliko bolj zdrava različica bananinega kruha.
Sestavine
- 4 zrele banane
- 2 jajci
- 100 g jogurta
- 250 g ovsenih kosmičev
- 1 pecilni prašek
- šepec soli
- pol žličke cimeta
Postopek
1Banane olupimo in jih z vilicami zmečkamo, dodamo rumenjake in jogurt ter premešamo. Eno pest ovsenih kosmičev prihranimo za na vrh. Ostale ovsene kosmiče razdelimo na polovico.
2Eno polovico vmešamo v maso, drugo polovico pa damo v multipraktik, jih zmeljemo in nato damo v zmes. Dodamo še cimet in sol ter dobro premešamo. Pustimo 15 minut, da se ovseni kosmiči nekoliko napijejo. Beljake stepemo v trd sneg in jih z lopatko počasi vmešamo v testo.
3Pekač za peko kruha dobro namažemo z maslom, vanj prelijemo zmes in potresemo z ovsenimi kosmiči. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz pečice, naredimo test z zobotrebcem.
Nasvet
4Del celih ovsenih kosmičev, npr. 50 g, lahko zamenjamo s kokosovo moko. Če želimo bolj sladek bananin kruh, lahko dodamo malo medu.