Figova marmelada iz pečice

Znam svetuje

Ko jesenski dnevi prinesejo bogato žetev svežih fig, ni boljšega načina za njihovo ohranitev kot izdelava domače figove marmelade. Predstavljamo vam edinstven način priprave – figova marmelada iz pečice.

Ta metoda združuje tradicionalne okuse s sodobnim pristopom, rezultat pa je intenzivno aromatična in bogato teksturirana marmelada. Ta recept je preprost za sledenje in ne zahteva neprestanega mešanja, kot je običajno pri klasični pripravi marmelade na štedilniku.

Če želite maksimalno izkoristiti sezonske fige in pričarati marmelado, ki bo osupnila vaše goste, ste na pravem mestu. Odkrijte skrivnost priprave popolne figove marmelade v pečici!

Sestavine za figovo marmelado iz pečice

  • 1 kg svežih fig
  • 400 g sladkorja
  • 1 limona (sok in lupinica)
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta (ali 1 vanilijev strok)
  • 1/2 čajne žličke cimeta (po želji)

Postopek

1Najprej operite fige in odstranite peclje. Nato jih narežite na manjše koščke. Če so fige zelo zrele, jih lahko samo grobo nasekljate.

2Segrejte pečico na 180°C in pripravite pekač s visokim robom ali stekleno posodo za peko.

3V večji posodi zmešajte narezane fige, sladkor, sok in lupinico ene limone ter vaniljev ekstrakt (ali vsebino enega vanilijevega stroka). Po želji dodajte tudi cimet za dodaten okus. Dobro premešajte, da se sestavine enakomerno razporedijo.

4Stresite figovo mešanico v pripravljen pekač. Postavite ga v segreto pečico in pecite (kuhajte) približno 45-60 minut, dokler marmelada ne postane debela in gostejša ter fige postanejo mehke. Med peko občasno premešajte marmelado, da se sladkor raztopi enakomerno.

5Ko je marmelada pripravljena, jo odstranite iz pečice in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi. Nato jo prelijte v sterilizirane kozarce in jih dobro zaprite. Shranjujte jih v hladnem in temnem prostoru.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite