Sirup iz črnega ribeza

Morda vas zanima

- Oglas -

Sirup iz črnega ribeza je bolj aromatičen od rdečega ribeza, je prava zakladnica C in E vitamina, vitaminov skupine B in mineralov. Vsebuje tudi veliko naravnega pektina, zato mu ni potrebno dodajati sredstev za zgoščevanje.

Sestavine za sirup iz črnega ribeza

  • 3 kg ribezovih jagod
  • 1 kg sladkorja
  • 1 l vode
  • 60 g citronske kisline

Postopek

1Ribezove jagode dobro očistimo in operemo. Izbiramo zrele, zdrave sadeže. Sadeže zmiksamo s paličnim mešalnikom, potresemo s sladkorjem in citronko, dobro premešamo in pustimo nekaj časa stati. Medtem dobro operemo in steriliziramo steklenice, v katere bomo nalivali naš sirup.

2Skupaj s pokrovčki jih postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 100°C in jih steriliziramo 15 minut, pečico ugasnemo in steklenice pustimo v njej, jemljemo jih sproti, da sok nalivamo v vroče steklenice.

3Ribez zalijemo z litrom vode in ob stalnem mešanju segrevamo do vretja, dokler se ne začnejo delati pene, tako bomo uničili bakterije, ne pa tudi vitaminov.

4Vroč sok odstavimo z ognja in ga skozi gosto cedilo ali gazo nalivamo v vroče steklenice.  

5Dobro jih zapremo in pokrijemo, da se počasi ohlajajo. Iz navedenih sestavin dobimo približno 4,5 litrov sirupa.

6Sirup hranimo v temnem in hladnem prostoru, ko steklenico odpremo pa v hladilniku. Če ga nalijmo v lepe steklenice, je sirup iz črnega ribeza tudi izvirno darilo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad