Tako pripravljene lisičke lahko jemo za zajtrk ali večerjo. Pri pripravi uporabimo kvalitetno, najbolje domače oljčno oje, ki bo jedi dalo še pikico na i.
Sestavine
- 400 g svežih lisičk
- 4 jajca
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 šalotki
- 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
- sol in poper
Postopek
1Lisičke očistimo z vlažno krpo, večje narežemo, manjše pa pustimo kar cele. Šalotki olupimo in drobno nasekljamo.
2V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem pražimo šalotko nekaj minut, da postekleni. Dodamo očiščene in narezane lisičke, znižamo temperaturo in med stalnim mešanjem pražimo toliko časa, da povre vsa tekočina.
3V manjšo skledo ubijemo jajca, jih razžvrkljamo, posolimo in popopramo in zlijemo k lisičkam. Kuhamo še minutko ali dve, da jajca zakrknejo, nekajkrat premešamo in potresemo še s peteršiljem.
4Postrežemo s kruhom in, če pripravljamo večerjo, tudi s svežo solato.