Žajbljevo mleko

Znam svetuje

Žajbljevo mleko je en izmed pripravkov, s katerim si pomagamo, ko nas boli grlo. Res je, da ponavadi nad žajbljem nismo navdušini, a je ta način vseeno drugačen in kar je najbolj pomembno – deluje!

Sestavine

  • 2 dcl mleka
  • 1 žlica sladkorja
  • 10 listov svežega žajblja

Postopek

1V kozici najprej karameliziramo žlico sladkorja. Sladkor med mešanjem počasi segrevamo na nizki temperaturi, da karamelizira in malce porjavi.

2Kozico s sladkorjem odstavimo z ognja in posebej zavremo mleko, ki ga nato počasi vlivamo v sladkor ter postavimo nazaj na ogenj. Ves čas mešamo, da se sladkor oziroma karamela popolnoma raztopi.

3Dodamo liste žajblja in ponovno zavremo. Odstavimo in pokrijemo. Počakamo 2-3 minute in mleko precedimo, da odstranimo žajbelj. Večkrat dnevno po požirkih pijemo vroče žajbljevo mleko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite