DomovOZNAKEžajbelj

žajbelj

Domači žajbljevi bonboni

Domači žajbljevi bonboni predstavljajo okusno in naravno alternativo kupljenim bonbonom, saj jih lahko enostavno pripravimo kar sami. Ponašajo se z naravnimi sestavinami, so brez umetnih...

Žajbelj v žganju z medom

Z vami delimo čarobno in okusno skrivnost - recept za žajbelj v žganju z medom. Ta čudovita mešanica ne le ogreje dušo v hladnih...

Žajbljev sirup z limono

Žajbljev sirup z limono je preprostom odličen. Žajbelj ima značilen okus, ki je pikanten, rahlo grenak in svež. Žajbljev sirup lahko doda edinstveno noto...

Žajbljev limončelo

Limončelo je liker, ki izvira iz južne Italije in je vedno bolj priljubljen tudi pri nas. Pijemo močno ohlajenega kot aperitiv ali digestiv. Lahko mu...

Žajbljevo mleko

Žajbljevo mleko je en izmed pripravkov, s katerim si pomagamo, ko nas boli grlo. Res je, da ponavadi nad žajbljem nismo navdušini, a je...

Tunini zrezki z žajbljem

Tunini zrezki z žajbljem so zdrav obrok, saj je priporočljivo, da so ribe na našem krožniku vsaj enkrat tedensko. Beljakovine v tunini so visokokakovostne,...

Žajbljeva omaka

Žajbljeva omaka je preprosta omaka, ki jo lahko ponudimo k njokom, testeninam, rižu, kuskusu, kamutu, ajdovi ali proseni kaši. Z malo domišljije lahko s...

Ravioli s sirom in bučkami v omaki z žajbljem

Še en recept, če vam bučke ostajajo na zalogi, kar se poleti rado dogaja. Z omako, ki ni zahtevna za pripravo, Ravioli pa so...

Žajbelj (Salvia officinalis)

Pri nas je žajbelj (Salvia officinalis) že v polnem razcvetu, polja čudovitih vijoličnih barv so polna koristnih žužek in čebel, ki oprašujejo cvetove in...

Ocvrti žajbljevi listi

Okusen prigrizek, ki je priljubljen predvsem v sosednji Italiji. Sestavine 30 žajbljevih lističev30 g mehke bele moke20 g riževe moke40 g koruznega škroba1 jajce100 ml piva...

Ne spreglejte