Žlikrofi

Morda vas zanima

- Oglas -

Le kdo ne pozna testenin, polnjenih s krompirjevim nadevom. Ene in edine žlikrofe, doma iz Idrije.

Sestavine

  • 300 g moke
  • 3 jajca, majhna
  • 200 g obrezkov pečenke ali kuhanih pljučk
  • 1 majhna čebula
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Postopek

1Iz moke, dveh jajc in nekaj žlic vode zamesimo testo. Premažemo ga z oljem in pustimo počivati pol ure.

2Za nadev ostanke mesa drobno zmeljemo, dodamo prepraženo čebulo, drobno sesekljan peteršilj, posolimo in popopramo. Dodamo eno stepeno jajce in gladko zmešamo. Če je mesa premalo, lahko v nadev damo žemljo, namočeno v mleku.

3Iz pripravljene zmesi oblikujemo kroglice, velike 1 do 1,5 cm.

4Testo razvaljamo na približno 1,5 mm debelo ploščo. Začnemo z robom, na katerega na razdalji 5 cm polagamo kroglice nadeva. Zavijemo prvo vrsto in med kroglicami dobro pritisnemo s prstom. Testo med kroglicami prerežemo, žlikrofe zložimo na pomokano površino in nadaljujemo z novo vrsto.

5Zavremo lonec, poln vode in v vrel, soljen krop polagamo žlikrofe. Ko priplavajo na vrh, so pripravljeni. Postrežemo jih z zelenjavno, mesno ali gobovo omako.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi