Mandarinin kremni liker

Znam svetuje

Tole je enostaven recept za pripravo slastnega, kremastega likerja, ki diši po mandarinah in ga, dobro ohlajenega, postrežemo po kosilu ali večerji. Še najbolje je, da ga hranite v zamrzovalniku.

Sestavine

  • 230 ml prvovrstnega rafiniranega alkohola 96°
  • 10 neškropljenih mandarin
  • 200 ml polnomastnega mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • 300 g sladkorja

Priprava

1Ker za pripravo tega likerja uporabljamo lupinico, kupite bio, neškropljene mandarine.

2Mandarine operemo in posušimo. Z ostrim nožem ali lupilcem za krompir mandarine zelo tanko olupimo. Ker ima mandarina tanek olupek, to zahteva precej natančnosti. Bele dele odstranite z ostrim nožem.  

3Olupke damo v steklen kozarec, prelijemo z alkoholom in postavimo za dva tedna v temen in hladen prostor. Vsak drugi dan kozarec pretresemo.

4Po dveh tednih nadaljujemo s pripravo. Mleko, smetano in sladkor zavremo in kuhamo pet minut. Sladkor se mora popolnoma raztopiti. Odstavimo z ognja in počakamo, da se dobro ohladi.

5Skrbno precedim alkoholno mešanico, tako da polovimo tudi najmanjše olupke. Vmešamo jo v smetanov sirup. Pustimo nekaj ur, da se okusi porazdelijo in prelijemo v čisto stekleničko.

Nasveti

6Liker hranimo v zmrzovalniku. V njegov božanskem okusu lahko uživamo takoj. Preden ga natočimo v kozarčke, ga dobro pretresemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite