Poezija okusov italije so testenine s posušenim paradižnikom. Velikokrat se zgodi, da nam zmanjka idej. Pripravili smo idejo kako uporabiti posušen paradižnik.
Sestavine
- 400 g testenin (špageti, fusili, …)
- 4 veliki stroki česna
- 2 rdeča feferona
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 15 posušenih paradižnikov v olju
- 100 g sira pekorina v kosu
- 6 žlic olivnega olja
Postopek
1Testenine po navodilu na embalaži skuhamo v osoljeni vodi in odcedimo.
2Česen olupimo in narežemo na lističe, feferonček umijemo, očistimo in na drobno sesekljamo. Paradižnik odcedimo in ga narežemo na rezance. Sir nadrobimo na majhne koščke.
3Na zmernem ognju segrejemo olje in na njem dušimo rezine česna in feferonček. Ves čas mešamo in pazimo, da česen ne porjavi. Primešamo peteršilj in paradižnik ter mešamo, da se vse segreje, nato posolimo.
4Testenine zmešamo s sirom in česnovo zmesjo. Jed ponudimo v pogretih krožnikih.