Donavski valovi z višnjami in pudingom so izredno popularna sladica, saj niso samo okusni, temveč tudi krasno izgledajo.
Sestavine
- 1 kozarec višenj
- 1 zavitek vaniljevega pudinga
- 500 ml mleka
- 250 g sladkorja
- 500 g masla
- 6 jajc
- 350 g moke
- 1 pecilni prašek
- 2 žlici kakava
- 1 lupina in sok limone
- 200 g kuverture iz mlečne čokolade
- 25 g kokosovega masla
- maščoba za pekač
Postopek
1Višnje odcedimo. Prašek za puding zmešamo s 6 žlicami mleka in 75 g sladkorja. Preostalo mleko zavremo, umaknemo z ognja in primešamo puding. Segrejemo in kuhamo 1 minuto. Puding pokrijemo s folijo, da se ne naredi kožica in počakamo, da se ohladi.
2Penasto umešamo 250 g masla in 175 g sladkorja. Postopoma primešamo jajca. Zmešamo moko s pecilnim praškom, mešanico presejemo in jo po žlicah primešamo testu. Polovico testa zmešamo s kakavom.
3Pekač dobro namastimo. Vanj damo svetlo testo in ga gladko poravnamo. Čez svetlega damo še temnega in po njem potrosimo višnje. Vse skupaj pečemo okoli 30 minut v ogreti pečici na temperaturi 175 stopinj. Pečeno ohladimo na rešetki.
4Kremasto umešamo 250 g masla sobne temperature, limonin sok in lupinico. Postopoma primešamo ohlajen puding. Z masleno kremo premažemo pecivo in ga za vsaj 2 uri postavimo na hladno.
5Za preliv sesekljamo kuverturo in jo stopimo s kokosovim maslom. Prelijemo pecivo in gladko poravnamo. Z glavnikom za pecivo čez celotno površino zarišemo valovite črte. Ko se čokolada začne strjevati, pecivo narežemo na rezine.