Brinov liker

Morda vas zanima

- Oglas -

Brinov liker tradicionalno pripravljajo v italijanski pokrajini Val d’Aosta iz brinovih jagod, brinovih vejic, alkohola in sladkorja.  Ponudimo ga po jedi in nikar ne pozabimo, da je potrebna zmernost pri pitju alkoholnih pijač.

Sestavine

  • 100 g svežih, zrelih brinovih jagod
  • 5 vejic brina
  • 1 l domačega žganja ali vodke
  • voda 0,5 l
  • sladkor 500 g

Postopek

1Brinove jagode operemo, dobro osušimo in damo v večji stekleni kozarec. Malo jih pretlačimo, dodamo brinove vejice in prelijemo z žganjem. Pokrijemo in postavimo za mesec dni v hladen in temen prostor. Občasno kozarec pretresemo.

2Po mesecu dni naredimo sirup. Zavremo vodo in sladkor, vremo približno 10 minut, da se sladkor popolnoma raztopi in sirup ohladimo.

3Žganje z brinom precedimo skozi gosto gazo, da odstranimo vse koščke. Prilijemo še sirup, dobro premešamo in liker prelijemo v manjše steklenice. Steklenice zapremo in pustimo stati še 10 dni. Brinov liker ponudimo kot digestiv, paše tudi k sladicam.  

Prejšnji članekJogurtovo pecivo s kakiji
Naslednji članekChia puding s kakijem
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi