Ajdova kaša z jurčki

Morda vas zanima

- Oglas -

Najboljša jed, narejena iz ajdove kaše, je brez dvoma ajdova kaša z jurčki. Če jo boste kuhali po našem receptu, bo jed zares okusna. Sestavin je dovolj za dve osebi.

Sestavine

  • 160 g ajdove kaše
  • 200 g jurčkov
  • pest suhih jurčkov
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • šopek svežega peteršilja
  • vejica svežega timijana in majarona
  • jušna osnova
  • oljčno olje
  • košček masla

Postopek

1Če imamo sveže jurčke jih očistimo in narežemo, če pa imamo zmrznjene, jih odmrznemo. Suhe jurčke zalijemo z vrelo vodo, da so pokriti in začnemo s pripravo ostalih sestavin.

2Čebulo drobno nasekljamo, solimo in na malo oljčnega olja popražimo, da se razpusti. Česen olupimo, stisnemo na čebulo, dodamo nasekljane sveže začimbe in na hitro prepražimo, toliko da česen zadiši.

3Suhe jurčke vzamemo iz vode (vodo, v kateri so se namakali, prihranimo) in narežemo na manjše koščke. Skupaj z ostalimi jurčki jih damo v ponev na čebulo in pražimo nekaj minut. Ajdovo kašo operemo, stresemo v ponev in jo skupaj z ostalimi sestavinami še malo pražimo.

4Ajdovo kašo najprej zalijemo z vodo, v kateri so se namakali suhi jurčki, nato še z jušno osnovo. Če je nimamo, si lahko pomagamo z jušno kocko, ki jo raztopimo v topli vodi. Zalijemo toliko, da tekočina sega 1 prst čez ajdovo kašo. Premešamo, solimo in popramo po okusu ter pokrijemo.

5Kuhamo do mehkega (10 – 15 minut), vmes večkrat premešamo in po potrebi dodajamo vodo. Ko je kaša kuhana, jo odstavimo, vmešamo košček masla, pustimo še 5 minut in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -