Spomladi, ko je špargljev veliko, si lahko z njimi pripravimo to odlično pizzo.
Sestavine za pizzo s šparglji
Testo
Nadev
- domača paradižnikova omaka
- sir edamec
- črne in zelene oljke
- vloženi artičoki
- pečeni češnjevi paradižniki
- divji šparglji
- sir brie
- origano
Postopek
1Pripravimo lahko navadno testo za pizzo, vendar vam priporočamo, da naredite nočno testo za pizzo po našem receptu. Pizza bo veliko boljša.
2Testo raztegnemo z rokami in pustimo malo roba. Oljke in artičoke narežemo in šparglje nalomimo na koščke. Paradižnikovo omako namažemo na testo, potresemo z origanom in naribanim sirom. Po siru potresemo še vse ostale sestavine za nadev, razen sira brie. Količino sestavin za nadev prilagajamo glede na to, kako obloženo pizzo imamo radi.
3Pizzo potisnemo v pečico, segreto na 250°C in pečemo približno 10 minut, oziroma toliko, da postane rob lepo rjavo zapečen. Če imamo možnost, pečico nastavimo na višjo temperaturo in temu ustrezno zmanjšamo čas peke.
4Sir brie narežemo na manjše koščke in ga na pizzo damo 2 minuti pred koncem peke, da se samo malo stopi.
Nasvet
5Če nimamo divjih špargljev lahko uporabimo gojene, v tem primeru steblo narežemo na manjše kolobarje.