Madžarski golaž

Znam svetuje

Naši sosedje Madžari delajo golaž tako … nekaj feferonov v njem ne sme manjkati.

Sestavine

  • 50 g prekajene slanine
  • 750 g čebule
  • 2 žlici paprike v prahu
  • žlica olja
  • 750 g govedine
  • 2 stroka česna
  • 1/4 žlička kumine
  • 500 ml vode
  • 2 paradižnika, olupljena
  • zelena paprika
  • 500 g krompirja
  • 4-6 feferonov
  • sol
  • poper

Postopek

1Pečico segrejemo na 175 stopinj. Olje segrejemo v kozici in rahlo opečemo slanino. Dodamo nasekljano čebulo in pokrijemo. Čebulo dušimo 20 minut. Primešamo papriko v prahu in dušimo še dve minuti.

2Medtem pripravimo meso, ki ga narežemo na kocke. Česen dobro sesekljamo skupaj s kumino. Meso in česen damo v kozico in prelijemo z vodo, toliko da je meso pokrito. Pokrito posodo damo v pečico za slabi 2 uri, da se meso zmehča. Če se čebula prijemlje, dodamo še vodo.

3K mesu dodamo narezan krompir, narezano papriko, paradižnike in feferone (po želji). Začinimo s soljo in poprom. Posodo spet pokrijemo in pečemo 20-30 minut, da se skuha krompir in je zelenjava lepo mehka. Še enkrat začinimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite