Naši sosedje Madžari delajo golaž tako … nekaj feferonov v njem ne sme manjkati.
Sestavine
- 50 g prekajene slanine
- 750 g čebule
- 2 žlici paprike v prahu
- žlica olja
- 750 g govedine
- 2 stroka česna
- 1/4 žlička kumine
- 500 ml vode
- 2 paradižnika, olupljena
- zelena paprika
- 500 g krompirja
- 4-6 feferonov
- sol
- poper
Postopek
1Pečico segrejemo na 175 stopinj. Olje segrejemo v kozici in rahlo opečemo slanino. Dodamo nasekljano čebulo in pokrijemo. Čebulo dušimo 20 minut. Primešamo papriko v prahu in dušimo še dve minuti.
2Medtem pripravimo meso, ki ga narežemo na kocke. Česen dobro sesekljamo skupaj s kumino. Meso in česen damo v kozico in prelijemo z vodo, toliko da je meso pokrito. Pokrito posodo damo v pečico za slabi 2 uri, da se meso zmehča. Če se čebula prijemlje, dodamo še vodo.
3K mesu dodamo narezan krompir, narezano papriko, paradižnike in feferone (po želji). Začinimo s soljo in poprom. Posodo spet pokrijemo in pečemo 20-30 minut, da se skuha krompir in je zelenjava lepo mehka. Še enkrat začinimo.