Polnjen puran

Znam svetuje

Polnjen puran, slasten in zlato pečen, je jed, ki ne sme manjkati za praznike ali kakšne posebne obede. Predstavljamo vam ga v najboljši verziji – polnjenega s kuhanim kostanjem, puranjimi jetrci, svežimi klobasami in kančkom konjaka.

Sestavine za polnjenega purana

  • 1 mlad puran
  • 150 g masti ali maščobe
  • juha ali voda za zalivanje
  • sol

Nadev

  • 100 dag kuhanega kostanja
  • 30 dag puranjih jetrc
  • 25 dag sveže klobase
  • 10 dag mlade čebule
  • 3 stroki česna
  • žlica konjaka (vinjaka)
  • sol
  • poper
  • maslo
  • olje

Postopek

1Puranja jetrca narežemo na tanke rezine.

2Na maslu prepražimo mlado čebulo, česen in narezane klobase, dodamo jetra in vse še skupaj prepražimo.

3Kuhan kostanj olupimo in pretlačimo v pire ter ga zmešamo k jetrom. Posolimo, popramo in prilijemo žlico konjaka.

4Nadev dobro premešamo in z njim napolnimo purana. Odprtino previdno zašijemo. Purana damo v pekač, ga prelijemo s segretim oljem in postavimo v pečico.

5Purana pečamo približno 3 ure. Med pečenjem ga večkrat prelijemo z lastnim sokom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite