Pred vami je 11 najboljših receptov z jurčki – od kremaste rižote, testenin in juh, pa vse do bogatih omak, jedi z žara ter idej za ozimnico (vlaganje in sušenje). Jurčki so prava gozdna klasika, ki z umamijem in aromo povzdigne vsako jed. Odkrijte, kako jih uporabiti v svoji kuhinji skozi leto.
1Rižota z jurčki alla Sanc

Kremasta, bogata in polna okusa – rižota z jurčki alla Sanc je pripravljena z rižem Carnaroli, maslom in parmezanom. To je recept, ki vas bo očaral kot v najboljši italijanski restavraciji.
2Široki rezanci z jurčki in panceto

Kombinacija dimljene pancete in svežih jurčkov je popolna za hitro kosilo. Široki rezanci z jurčki so preprosti, a razkošnega okusa – prava jesenska poslastica.
3Ajdova kaša z jurčki

Ajdova kaša z jurčki je prava slovenska klasika. Topla, nasitna in zdrava jed, ki lepo združuje oreškasto noto ajde in gozdno aromo jurčkov.
4Jurčki na žaru

Hrustljavi, aromatični in pripravljeni v nekaj minutah – jurčki na žaru so odlična priloga ali lahka večerja za ljubitelje preprostih jedi.
5Gobova omaka z jurčki

Kremasta in polna okusa, gobova omaka z jurčki je nepogrešljiva ob testeninah, mesu ali krompirju. To je jed, ki nikoli ne razočara.
6Umešana jajca z jurčki

Hitro, enostavno in noro okusno – umešana jajca z jurčki so idealna za zajtrk ali hitro večerjo. Klasična kombinacija, ki nikoli ne razočara.
7Ravioli z jurčki

Domači ravioli z jurčki so prava paša za oči in brbončice. Nežen nadev iz gob in testenina, pripravljena doma, tvorita popolno jed.
8Nadevani jurčki

Nadevani jurčki so prava poslastica, ki združuje sočnost gob in okus polnila. Primerni kot predjed ali priloga, vedno požanjejo pohvale.
9Vloženi jurčki (ozimnica)

Jurčke lahko shranite tudi za zimo. Vloženi jurčki ohranijo svoj okus in aromo, zato jih lahko uživate vse leto.
10Sušenje jurčkov (ozimnica)

Sušenje jurčkov je najbolj naraven način shranjevanja. Posušene gobe imajo intenziven okus in so odlične za juhe, rižote in omake.
11Goveji zrezki v gobovi omaki (z jurčki)

Goveji zrezki v gobovi omaki z jurčki so klasično nedeljsko kosilo. Sočno meso in kremasta gobova omaka tvorita popoln par.