Kruh in testo
Brusketa s popečenimi gobami
Popečena bageta, na katero damo sveže, popečene gobe, je preprosto odlična. Sestavine 1 sveža bageta3 stroki česna500 g svežih gob (jurčki, lisičke, šampinjoni ...)manjši šopek svežega...
Gobe
Travniški kukmak (Agaricus campestris)
Pri nas uspeva veliko vrst kukmakov, ki so večinoma vse užitne in okusne gobe. V grobem jih delimo na tiste, pri katerih meso ob...
Ozimnica
Sušenje mrtvaških trobent
Jesen je čas, ko rastejo te gobe z zloveščim imenom, mrtvaške trobente. Velikokrat rastejo v skupinah, in če imamo srečo, jih lahko naberemo kar...
Zelenjavne jedi
Marele v smetanovi omaki
Čeprav največkrat jemo panirane, so marele v smetanovi omaki naravnost odlične. Zraven pripravimo kar krompir v kosih. Sestavine za marele v smetanovi omaki 4 večji klobuki...
Zelenjavne jedi
Pohane marele
Pohane marele so specialiteta, saj so marele ali orjaške dežnikarice pravi dragulj slovenskih gozdov. Te impresivne gobe, ki jih lahko najdemo v pravih gozdarskih...
Gobe
Orjaški dežnik (Macrolepiota procera)
Orjaška dežnikarica je brez dvoma ena lepših in največjih užitnih gob, ki rastejo pri nas. Je tudi dokaj pogosta in priljubljena med gobarji. Ime: Orjaška...
Gobe
Gremo po gobe
Lepi, sončni jesenski dnevi, ki sledijo po dežju, nas kar odnesejo v bližnje in daljne gozdove, včasih samo na sprehod, velikokrat pa tudi na...
Ozimnica
Sušenje jurčkov
Sušenje jurčkov je na vrsti takrat, ko imamo srečo in naberemo večjo količino jurčkov (ne pozabite, dovoljena sta dva kilograma na osebo). Moramo jih...
Testenine in rižote
Lazanja s špinačo, ohrovtom in pestom
Alenka -
Zelenjavna lazanja s pestom je okusna jed, ki se kar topi v ustih. Čeprav lazanjo povezujemo z zimo, jo dodatki svežih zelišč in temna...
Gobe
Jurčki – jesenski goban (Boletus edulis)
Jurčki so nam prvi na misli, če nam kdo omeni gobe, saj veljajo za eno najboljših in najbolj cenjenih gob pri nas. Jurčkov poznamo...