DomovOZNAKEGobe

gobe

Brusketa s popečenimi gobami

Popečena bageta, na katero damo sveže, popečene gobe, je preprosto odlična. Sestavine 1 sveža bageta3 stroki česna500 g svežih gob (jurčki, lisičke, šampinjoni ...)manjši šopek svežega...

Travniški kukmak (Agaricus campestris)

Pri nas uspeva veliko vrst kukmakov, ki so večinoma vse užitne in okusne gobe. V grobem jih delimo na tiste, pri katerih meso ob...

Sušenje mrtvaških trobent

Jesen je čas, ko rastejo te gobe z zloveščim imenom, mrtvaške trobente. Velikokrat rastejo v skupinah, in če imamo srečo, jih lahko naberemo kar...

Marele v smetanovi omaki

Čeprav največkrat jemo panirane, so marele v smetanovi omaki naravnost odlične. Zraven pripravimo kar krompir v kosih. Sestavine za marele v smetanovi omaki 4 večji klobuki...

Pohane marele

Pohane marele so specialiteta, saj so marele ali orjaške dežnikarice pravi dragulj slovenskih gozdov. Te impresivne gobe, ki jih lahko najdemo v pravih gozdarskih...

Orjaški dežnik (Macrolepiota procera)

Orjaška dežnikarica je brez dvoma ena lepših in največjih užitnih gob, ki rastejo pri nas. Je tudi dokaj pogosta in priljubljena med gobarji. Ime: Orjaška...

Gremo po gobe

Lepi, sončni jesenski dnevi, ki sledijo po dežju, nas kar odnesejo v bližnje in daljne gozdove, včasih samo na sprehod, velikokrat pa tudi na...

Sušenje jurčkov

Sušenje jurčkov je na vrsti takrat, ko imamo srečo in naberemo večjo količino jurčkov (ne pozabite, dovoljena sta dva kilograma na osebo). Moramo jih...

Lazanja s špinačo, ohrovtom in pestom

Zelenjavna lazanja s pestom je okusna jed, ki se kar topi v ustih. Čeprav lazanjo povezujemo z zimo, jo dodatki svežih zelišč in temna...

Jurčki – jesenski goban (Boletus edulis)

Jurčki so nam prvi na misli, če nam kdo omeni gobe, saj veljajo za eno najboljših in najbolj cenjenih gob pri nas. Jurčkov poznamo...

Ne spreglejte