DomovOZNAKEGobe

gobe

Praženi turki (gobani)

Praženi turki odišavijo prostor in so balzam za brbončice. Tokrat smo jih pražili. Sestavine 1/2 kg svežih turkov (gobanov) 1 žlica masla 1 manjšo čebulo ali 1/2 večje 2...

Praženi kukmaki v oljčnem olju

Kukmak v oljčnem olju je način shranjevanja, ki se vedno obnese. Ljubitelji gob na ta način shranimo več vrst gob. Sestavine 1/2 kilograma kukmakov1/2 litra oljčnega...

Opečen kruh z gobami

Opečen kruh z gobami je prigrizek, ki navduši z vonjem in okusom. Priprava je preprosta in hitra. Začnemo z izbranim kruhom, ki ga rahlo...

Rižota z gobami

Rižota z gobami je hitro pripravljen obrok, a tudi kulinarična simfonija okusov, ki združuje nežnost riža z intenzivnim karakterjem gob. Začnemo z izborom gob,...

Pečena gobova pašteta s fižolom in papriko

Pečena gobova pašteta s fižolom in papriko je kulinarična poslastica, ki se ji boste mogli upreti, saj združuje intenzivnost gobic, kremoznost fižola in sladkost...

Gobova omaka s šampinjoni

Gobova omaka s šampinjoni se odlično poda k pire krompirju. Včasih pa vanjo namočimo le svež domač kruh, saj je tako dobro. Šampinjoni, znani...

Gobova juha

Najboljša gobova juha, kar ste jih kdaj jedli. Sestavine 300 g svežih gob 300 g krompirja 60 g maščobe 50 g moke 30 g čebule strok česna lovor list šopek peteršilja sol poper kisla...

Tortelini z zelenjavo

Tortelini z zelenjavo so odlična italijanska jed, za katero uporabimo sezonsko zelenjavo. Nadev v tortelinih z zelenjavo je sestavljen iz različnih vrst zelenjave, ki...

Poletni in jesenski goban oziroma poletni in jesenski jurček

Si že našel/la poletnega jurčka? V Sloveniji se je gobarstvo zelo razširilo in velikokrat, posebej ob vikendih, je gozd poln obiskovalcev. Jurček velja za...

Njoki s šparglji in gobicami v kremni omaki

Njoki s šparglji in gobicami v kremni omaki so izvrstna kombinacija okusov divjih špargljev in gobic, ki jih povežemo s kremno omako. Kosilo, primerno za...

Ne spreglejte