Priloge
Kruhovi cmoki s kremasto gobovo omako
Kruhovi cmoki s kremasto gobovo omako bodo navdušili vse jedce, saj gre za okusno kombinacijo mehkih cmokov in bogate gobove omake. Uporabimo svež ali...
Jedi na žlico
Gobova juha s krompirjem
Gobova juha je priljubljena po vsem svetu, saj združuje okus in aromo različnih vrst gob z bogato teksturo in toplino domače juhe. Ta različica...
Ozimnica
Vloženi mavrahi
Ker še traja sezona mavrahov, skorajda tartufov med gobami, so vloženi mavrahi še en način, kako čez vso leto ohraniti te odlične, okusne gobe....
Zelenjavne jedi
Pita z mavrahi
Pita z mavrahi je odlična zelenjavna jed, ki jo lahko pripravite tudi z drugimi gobami, naj le imajo dober, močan, aromatičen okus, da bodo...
Priloge
Jurčki na žaru
Jurčki na žaru, ki jih poznamo tudi kot jesenske gobane, so poslastica, ki si jo velja čim večkrat privoščiti. Če nimate žara, jih lahko...
Priloge
Polpeti iz šampinjonov
Aglaja -
Sveže šampinjone lahko pripravimo kot samostojno jed ali kot prilogo h glavni jedi. Na policah jih najdemo domala v vsaki trgovini. Imajo nežen vonj...
Priloge
Polnjene zelene golobice
Aglaja -
Rússula viréscens ali zelenkasta golobica je odlična goba, ki je zaradi modrikasto-zelene obarvanosti klobuka zelo prepoznavna. To je najokusnejša goba od vseh golobic, kar...
Gobe
Navadna ledenka (Pseudohydnum gelatinosum)
Če v gozdu naletimo na edinstveno gobo želatinastega videza, ki raste največkrat v na trhlem lesu iglavcev, bele, sivkasto prosojne ali prosojno rjave barve,...
Gobe
Žametasti novogoban (Neoboletus erythropus)
Leta 2014 so italijanski mikologi Gelardi, Simonini in Vizzini prvi opisali in identificirali nov rod novogobanov (Neoboletus), ki še vedno pripada družini gobanov (Boletus). Za...
Gobe
Poljski kukmak (Agaricus arvensis)
Kukmaki so precej pogoste in priljubljene gobe med nabiralci. Največji med njimi je poljski kukmak, okusna in vsestransko uporabna goba, ki jo lahko uživamo...