Vijolična hrana ščiti naše telo

Znam svetuje

Če boste jedli hrano vijolične barve, se lahko ubranite pred s starostjo povezanimi boleznimi, kot je Alzheimerjeva bolezen, problemi s srcem in rak. Prav tako boste zmanjšali verjetnost, da boste zboleli za multiplo sklerozo in Parkinsonovo boleznijo, če boste uživali borovnice, robide, črni ribez in slive.

Vsaj en ali dva od petih dnevno priporočenih obrokov sadja in zelenjave bi morala biti iz vijoličnega sadja. Pomaga v boju proti škodljivim učinkom železa, ki lahko poškoduje celice, če gre skozi prebavni sistem v napačni obliki.

Če namreč železo ne reagira z drugimi spojinami v telesu, je lahko strupen za tkiva. Snovi polifenoli, ki jih vsebuje vijolično sadje, nase vežejo železo in ga naredijo neškodljivega. Preveč prostega železa lahko preprečuje vitaminu C pri obrambi telesa pred okužbami.

Podobne zmesi vsebuje tudi zeleni čaj, jabolko in kurkuma.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite