8 dejstev o kokosovem olju

Znam svetuje

1Kokosovo olje vsebuje srednje verižne maščobne kisline, ki na holesterol nimajo negativnega vpliva in varujejo pred razvojem srčno-žilnih bolezni. Nudijo takojšnji izvor energije, se ne nalagajo kot telesna maščoba in so zelo primerne za športno aktivne ljudi.

2Leta 2009 je bila objavljena študija, s katero so ugotavljali povezavo med uporabo kokosovega olja in prekomerno telesno težo. Uporaba kokosovega olja zmanjšuje trebušno debelost.

3Če vas muči slaba prebava ali napihnjenost, poskusite z dodajanjem kokosovega olja v prehrano. Najprej žličko na dan, nadaljujte do štirih čajnih žličk. Uravnava prebavne motnje, uničuje mikrobe in ugodno deluje pri sindromu razdraženega črevesja.

4Kokosovo olje pomaga uravnavati krvni sladkor in zmanjšuje sekundarne posledice bolezni. Pri presnovi tega olja je potrebnih manj encimov, zato ne obremenjuje trebušne slinavke. Poleg tega kokosovo olje dobavlja energijo v celice neposredno in pri tem ne potrebuje inzulina.

5V kokosovem olju so lavrinska, kaprilska in kaprinska kislina, ki delujejo protiglivično, protibakterijsko in protivirusno. Priporočajo ga pri gripoznih obolenjih, herpesu, kandidi, H. Pylori …

6Študija, objavljena v Journal of Nutrition, je pokazala, da kokosovo olje pospešuje presnovo. Avtorji študije so ugotovili, da so testirane osebe, ki so zaužile po dve žlici kokosovega olja dnevno, pokurile več maščob od povprečja. Hiter metabolizem je pomemben za krepitev imunskega sistema in uravnavanje teže.

7Kokosovo olje je odlično tudi za starajočo kožo. Krepi vezno tkivo, zato je koža manj povešena in nagubana. Zjutraj in zvečer si na vlažne roke kanemo kapljico olja in zmasiramo obraz. Uporabimo deviško kokosovo olje brez dodatkov.

8Tudi za kuho in peko na visokih temperaturah je kokosovo olje idealno, saj pri visokih temperaturah ne oksidira in ne tvori prostih radikalov kot večina ostalih olj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite