Napitek iz aloe arborescens po receptu patra Romana Zaga

Znam svetuje

Napitek iz aloe arborescens po receptu patra Romana Zaga je pravo domače zdravilo za boljše in daljše življenje. Pravo veljavo rastline Aloe arborescens je morda razkril prav frančiškanski pater Romano Zago, po rodu Brazilec. Leta 2010 je izdal knjigo, ki opeva to rastlino in njeno zdravilno moč. Vse življenje si je zapisoval recepte, ki so mu jih razkrivali bolniki in med njimi je tudi kombinacija aloje, alkohola in medu. Če žganja ne prenesete, uporabite nekoliko manjšo količino, kot je zapisana.

Aloa arborescens je cenjena zaradi svojih zdravilnih lastnosti. Gel, ki se nahaja v listih, se uporablja za zdravljenje različnih težav, vključno s kožnimi težavami, opeklinami, ranami in vnetji. Prav tako je znana po svojih antioksidativnih lastnostih.

Pri aloji je pomembno, da je ta stara vsaj dve leti in pol ali več. Obrežemo 3 – 6 listov, odvisno od njihove velikosti, in jih obrišite s suho krpo.

Rastline pred uporabo vsaj kakšen teden prej ne zalivamo. Mesnati listi aloje se namreč hitro napojijo z vodo, kar pa pripravek razredči in ni več tako učinkovit. Ravno zato listov ne umivamo, temveč s suho krpo le odstranimo nečistoče.

Pomembno je tudi, da liste naberemo v mraku in napitek pripravimo karseda hitro, saj aloja izgubi moč, če je izpostavljena svetlobi ali zraku.

Sestavine za napitek z aloe arborescens

  • 350 gramov aloe arborescens
  • 500 gramov domačega medu
  • 0,4 do 0,5 dl domačega žganja, viskija, konjaka brez nenaravnih snovi ali konzervansov

Postopek

1Odrežemo konico lista in tudi trnje na robovih. Liste nalomimo ali narežemo na manjše kose ter dodamo med in žganje. Zmes zmešamo z mikserjem ali paličnim mešalnikom, dokler niso vsi koščki popolnoma zmleti. Potem jo vlijemo v steklen kozarec, ki smo ga predhodno zavili v alu folijo in trdno zapremo. Napitka ne smemo izpostavljati svetlobi in zraku.

2Napitek začnemo takoj uživati. Priporočljivo ga je pojesti v roku enega meseca do dveh. Dlje kot čakamo, manj zdravilnih lastnosti ostaja v pripravku. Svež se nekoliko peni in je zelenkaste barve, sčasoma pa spremeni barvo v rjavo in se bo tudi malo manj peni.

3Jemljite eno žličko na tešče največ trikrat na dan in vsaj pol ure pred obroki, po uživanju napitka prav tako ne jemo vsaj 30 minut. Napitek hranite v hladilniku in ga obvezno popijte do konca.

Nasvet

Ko nam zmanjka napitka, naredimo 10 dni premora, nakar lahko postopek znova ponovimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite