Feng Shui

Znam svetuje

Feng Shui (feng šuj) je zelo stara kitajska veščina oziroma način urejanja prostora. Njen namen je povečati skladnost in pretok energije Qi oziroma po naše Či. Prevod za či je dih, zrak, plin. Pogosto či prevajamo kot življenjsko silo, energijo, bioenergijo

1Iz prostora odstranimo vso kramo, na kateri se leta nabira samo prah, in tega redno brišimo, ker zadržuje negativno energijo. Odmaknimo vse, kar ne deluje in ne uporabljamo. Ohranimo stvari, ki imajo za nas resničen pomen, saj veste – manj je več.

2Pred vhodna vrata nikoli ne postavljamo čevljev in pohištva, saj to omejuje pretočnost energije. Pohištvo naj bo pravilnih, simetričnih oblik. Jedilna miza naj bo okrogla in, če je le možno, naj ima eno nogo. Sedežna garnitura naj bo nekoliko odmaknjena od zidu.

3V spalnici preživimo dober del našega življenja, zato poskrbimo, da je ta čas kar najbolj prijeten. Vhod v spalnico naj bo viden s postelje in postelja naj ne bo ob ali pod oknom. Spalnica tudi ni primeren prostor za elektronske naprave. Rastline in cvetje večinoma niso primerne razen kot motiv na preprogi, posteljnini … Fotografije, ki nas spomnijo na lepe dogodke, so nekaj, kar je v spalnici dobrodošlo.

4Da bo v vašem domu prevladovala pozitivna energija, je potrebno dom redno prezračiti in poskrbeti, da vanj spustimo čim več naravne svetlobe.

5Rastline so dobrodošle v vseh prostorih (razen spalnici). Čistijo zrak in povečujejo pretočnost energije. Praprot, potos, bambusova palma so samo nekateri primeri, ki ustvarjajo harmonijo. Rastlina, ki privabi srečo v ljubezni in ščiti razmerje med partnerjema, pa je orhideja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite