Jajčevce napolnimo s skuto in zelišči, potresemo s parmezanom in odlično kosilo je na mizi.
Sestavine
- 4 večji jajčevci
- 500 g skute
- 3 jajca
- 3 šalotke
- 5 strokov česna
- 4 žlice oljčnega olja
- sveža zelišča – drobnjak, bazilika, peteršilj, timijan
- sol in poper
- 70 g sveže naribanega parmezana
Postopek
1Jajčevce prerežemo po dolžini in ob vseh štirih straneh zarežemo ter pazimo, da ne prerežemo olupka. Na prerezanem delu jih premažemo z oljčnim oljem in postavimo za pol ure v pečico, ki smo jo ogreli na 180°C.
2Šalotko in česen drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem popražimo najprej čebulo, ki smo jo malo posolili, nato pa še česen. Dušimo še minutko, da česen zadiši, nato odstavimo z ognja.
3V posodi zmešamo skuto, jajca in nasekljana zelišča, dobro premešamo, posolimo in popramo. V skuto vmešamo še ohlajeno čebulo in česen.
4Ko so jajčevci pečeni, jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se malo ohladijo, nato z žlico previdno izdolbemo sredico. Sredico dodamo pripravljeni skutini masi.
5Nadev razdelimo na 8 delov in z njim previdno napolnimo lupine jajčevcev. Potresemo še s sveže naribanim parmezanom in dvignemo temperaturo v pečici na 220°C. Pečemo 15 minut, da se sir lepo zapeče.
6Pečene vzamemo iz pečice, potresemo s še malo sveže nasekljanimi zelišči in postrežemo.