Polnjeni jajčevci

Znam svetuje

Jajčevce napolnimo s skuto in zelišči, potresemo s parmezanom in odlično kosilo je na mizi.

Sestavine

  • 4 večji jajčevci
  • 500 g skute
  • 3 jajca
  • 3 šalotke
  • 5 strokov česna
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sveža zelišča – drobnjak, bazilika, peteršilj, timijan
  • sol in poper
  • 70 g sveže naribanega parmezana

Postopek

1Jajčevce prerežemo po dolžini in ob vseh štirih straneh zarežemo ter pazimo, da ne prerežemo olupka. Na prerezanem delu jih premažemo z oljčnim oljem in postavimo za pol ure v pečico, ki smo jo ogreli na 180°C.

2Šalotko in česen drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem popražimo najprej čebulo, ki smo jo malo posolili, nato pa še česen. Dušimo še minutko, da česen zadiši, nato odstavimo z ognja.  

3V posodi zmešamo skuto, jajca in nasekljana zelišča, dobro premešamo, posolimo in popramo. V skuto vmešamo še ohlajeno čebulo in česen.

4Ko so jajčevci pečeni, jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se malo ohladijo, nato z žlico previdno izdolbemo sredico. Sredico dodamo pripravljeni skutini masi.

5Nadev razdelimo na 8 delov in z njim previdno napolnimo lupine jajčevcev. Potresemo še s sveže naribanim parmezanom in dvignemo temperaturo v pečici na 220°C. Pečemo 15 minut, da se sir lepo zapeče.

6Pečene vzamemo iz pečice, potresemo s še malo sveže nasekljanimi zelišči in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite