Jesen je čas za buče, saj so okusne, nasitne in preproste za uporabo.
Sestavine
- 1 večja maslena buča
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici stopljenega masla
- sol
- poper
- peteršilj
Priprava
1Pečico segrejemo na 180 °C. Bučo operemo in dobro posušimo s papirnato brisačo, nato pa jo postavimo tako, da stoji na delovni površini na svojem debelejšem delu. Bučo po dolžini zrežemo na kolute. Ne olupimo je. Z žlico odstranimo semena. Vejice peteršilja splaknemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo.
2Narezane kolute buče zložimo v pekač, nato pa jih premažemo z oljčnim oljem in maslom. Popopramo in solimo, sesekljamo peteršilj in ga potrosimo po buči. Pekač potisnemo v pečico in pečemo 45 minut, da se bučno meso lepo zapeče in zmehča.
3Pečene buče ponudimo še tople. Pozor! Pojemo samo pečeno meso brez lupine!