Maslena buča iz pečice

Morda vas zanima

Jesen je čas za buče, saj so okusne, nasitne in preproste za uporabo.

Sestavine

  • 1 večja maslena buča
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici stopljenega masla
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Priprava

1Pečico segrejemo na 180 °C. Bučo operemo in dobro posušimo s papirnato brisačo, nato pa jo postavimo tako, da stoji na delovni površini na svojem debelejšem delu. Bučo po dolžini zrežemo na kolute. Ne olupimo je. Z žlico odstranimo semena. Vejice peteršilja splaknemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo.

2Narezane kolute buče zložimo v pekač, nato pa jih premažemo z oljčnim oljem in maslom. Popopramo in solimo, sesekljamo peteršilj in ga potrosimo po buči. Pekač potisnemo v pečico in pečemo 45 minut, da se bučno meso lepo zapeče in zmehča.

3Pečene buče ponudimo še tople. Pozor! Pojemo samo pečeno meso brez lupine!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -