Aromatično jesensko pecivo iz hokaido buče

Morda vas zanima

- Oglas -

Plodovi jeseni v sladici.

Sestavine

Biskvit

  • 200 g polnozrnate moke
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 400 g hokaido buče
  • 50 g brusnic
  • 2 jajci
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščep soli
  • cimet
  • muškatni orešček

Čokoladni preliv

  • 200 g jedilne čokolade
  • 125 g masla

Priprava

1Pečico segrejemo na 180 °C in v rumu namočimo brusnice. Pekač, v katerem bomo pekli bučo, obložimo s peki papirjem. Buči odstranimo peške in z lupino vred narežemo na večje kose. Bučo pečemo 15 minut. Ko je pečena, odstranimo lupino, in jo spasiramo v pire s paličnim mešalnikom.

2Medtem v skledi zmešamo moko, pecilni in ščep soli. Dodamo začimbe in brusnice. Jajci stepemo s sladkorjem, dodamo olje in bučni pire. Mešanici jajc in buče postopno dodajamo moko, da dobimo homogeno testo.

3Pečemo 50 minut na 180 °C. Še vroče pecivo namažemo z marmelado in ga nato prelijemo s čokoladnim prelivom.

4Čokoladni preliv pripravimo tako, da nad soparo stopimo čokolado in maslo. Mešamo, dokler preliv ne postane tekoč. Preden postrežemo, počakamo, da se čokoladni preliv strdi.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi