Namaz iz aronije in chia semen brez sladkorja

Znam svetuje

Ste že kdaj razmišljali, kaj bi lahko pripravili za zdrav in okusen zajtrk, ki bi očaral tako vas kot tudi vaše najmlajše? Imamo odlično rešitev za vas! Predstavljamo vam recept za namaz iz aronije in chia semen brez dodanega sladkorja.

Ta edinstvena kombinacija ne le razvaja vaše brbončice, ampak tudi poskrbi za energijski šok, ki ga potrebujete za učinkovit začetek dneva.

Če ne veste, kako bi pripravili nekaj, kar bo zadovoljilo vaše brbončice in obenem poskrbelo za zdravje vaše družine, je ta namaz prava izbira. Aronija, polna antioksidantov, se združi s čudežnimi chia semeni, ki so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami in vlakninami. In kar je najbolje, brez dodanega sladkorja!

Sestavine za namaz iz aronije in chia semen brez sladkorja

  • 100 g jagod aronije
  • 200 g borovnic
  • 100 g ksilitola
  • 1 rdeča pomaranča – sok
  • 70 g semen chia

Postopek

1Tako aronijo kot borovnice lahko uporabimo zamrznjene ali posušene. Pred uporabo plodove aronije odmrznemo, če uporabljamo posušene, pa jih čez nočnamočimo v hladni vodi, da se napnejo.

2Plodove pretresemo v kozico, zalijemo s 50 ml vode in kuhamo približno 5 minut. Ko se po vrhu naredi pena, jih odcedimo in pretlačimo skozi gosto sito. Vodo prihranimo.

3Borovnice prav tako odmrznemo ali čez noč namočimo v hladni vodi. Skuhamo jih v malo večji kozici skupaj s sokom rdeče pomaranče, po nekaj minutah pa dodamo še pire iz aronije in ksilitol.

4Dušimo še 5-7 minut in po potrebi dodajamo vodo, ki je ostala od aronije. Odstavimo z ognja in marmeladi dodamo chia semena. Vsakih 15 minut dobro premešamo in to naredimo vsaj štirikrat.

5Namaz (marmelado) iz aronije in borovnic postrežemo takoj. Lahko ga primešamo v grški ali navadni jogurt, dober je tudi s skuto, ali pa ga enostavno namažemo na kruh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite