Namaz iz aronije in chia semen brez sladkorja

Morda vas zanima

- Oglas -

Če ne veste, kaj bi pripravili za zdrav zajtrk, s katerim bi bili navdušeni tudi naši najmlajši, poskusite ta namaz iz aronije in chia semen.

Sestavine

  • 100 g jagod aronije
  • 200 g borovnic
  • 100 g ksilitola
  • 1 rdeča pomaranča – sok
  • 70 g semen chia

Priprava

1Tako aronijo kot borovnice lahko uporabimo zamrznjene ali posušene.  Pred uporabo plodove aronije odmrznemo, če uporabljamo posušene, pa jih čez nočnamočimo v hladni vodi, da se napnejo.

2Plodove pretresemo v kozico, zalijemo s 50 ml vode in kuhamo približno 5 minut. Ko se po vrhu naredi pena, jih odcedimo in pretlačimo skozi gosto sito. Vodo prihranimo.

3Borovnice prav tako odmrznemo ali čez noč namočimo v hladni vodi. Skuhamo jih v malo večji kozici skupaj s sokom rdeče pomaranče, po nekaj minutah pa dodamo še pire iz aronije in ksilitol.

4Dušimo še 5-7 minut in po potrebi dodajamo vodo, ki je ostala od aronije. Odstavimo z ognja in marmeladi dodamo chia semena. Vsakih 15 minut dobro premešamo in to naredimo vsaj štirikrat.

5Namaz (marmelado) iz aronije in borovnic postrežemo takoj. Lahko ga primešamo v grški ali navadni jogurt, dober je tudi s skuto, ali pa ga enostavno namažemo na kruh.

Prejšnji članekLiker iz aronije z medom
Naslednji članekBela kebab omaka z majonezo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -