Gratinirana buča

Morda vas zanima

- Oglas -

Gratinirana buča je izvrsten način, da uporabimo jesenske buče. Najbolj poznana je hokaido buča, ki je polna vitaminov in mineralov. Največ ima vitamina A. Iz te buče delamo razne juhe, omake, rižote in drugo. Pa poglejmo kako jo gratiniramo.

Sestavine

  • 1 manjša ali polovica večje buče
  • 300 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlička gorčice
  • 150 ml mleka
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 1 strok česna
  • sol in poper
  • 100 g parmezana

Postopek

1Bučo očistimo in odstranimo semena. Narežemo jo na manjše koščke. Če je buča mlada je ni potrebno lupiti, če pa je malce starejša oziroma ima trdo lupino pa jo tudi olupimo.

2V posodi zavremo mešanico vseh sestavin razen buče in parmezana.

3Namastimo pekač v katerega razporedimo koščke buče. Z vrelo mešanico vse skupaj prelijemo, pokrijemo z alu-folijo in v ogreti pečici na 180 stopinj, pečemo 20 minut.

4Po 20.minutah folijo odstranimo, posujemo s parmezanom in pečemo še 20min. Postrežemo toplo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi