Testeninski narastek s pestom sušenega paradižnika, bučkami in mesom

Morda vas zanima

Odličen narastek za nepozabno kosilo.

Sestavine

  • 400 g manjših testenin (šurle, svedrčki itd, najbolje pisani različnih okusov)
  • 100 g pesta sušenega paradižnika (če ga nimamo ga lahko pripravimo iz zmletih sušenih paradižnikov v olju, dodatkom čilija, mletih indijskih oreščkov, soli, popra, bazilike)
  • 2 stroka stisnjenega česna
  • 2 srednje veliki bučki
  • večja pest na 0,5 cm narezanih kockic šunke ali prekajenega mesa
  • 250 g na polovičke narezanih češnjevih paradižnikov
  • 180 g rdečega fižola iz konzerve
  • 4 jajca
  • 500 g naribanega sira najbolje različnih okusov (Cheddar, mozzarella, feta, parmezan)
  • sol
  • poper
  • svež peteršilj

Priprava

1V namaščen keramični pekač damo al dente kuhane testenine, odecejen fižol, koščke mesa, na kolute narezani in predhodno popečeni bučki, česen, pesto, prepolovljen češnjev paradižnik, sesekljan svež peteršilj, sol, poper iz mlinčka. Dobro premešamo. Dodajamo sir in mešamo dokler sestavine niso enakomerno porazdeljene. Povrhu zalijemo z jajcem, ki smo mu dodali nekaj soli in popra ter ga premešali. Ponovno rahlo premešamo, da se jajce lepo porazdeli po vsej masi. Po vrhu naribamo nekaj parmezana, da na tanko prekrije narastek.

2Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C, 30 minut.

3Postrežemo s skledo zelene solate ali solato iz zelenega stročjega fižola.

Nasvet

4Odlično tudi odmrznjeno za dni ko nimamo časa za kuhanje.

- Oglas -

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -