Orehov nadev za palačinke

Znam svetuje

Palačinke so že same po sebi priljubljen obrok za zajtrk, vendar lahko postanejo še bolj čarobne, če jih napolnimo s kremastim, orehovim nadevom. Ta preprost recept prinaša dodatno razsežnost in okusnost vašemu jutranjemu obroku, ki bo vaše brbončice razvajal z bogatim okusom orehov in karamelno-sladkega sladkorja. Orehov nadev za palačinke je odličen način, da začnete dan, ali pa ga pripravite za posebno priložnost, ki zahteva nekaj posebnega.

Združite preprostost priprave s slastnim rezultatom, ko se boste potopili v ta okusen nadev, ki ga lahko enostavno pripravite kar doma. Pripravite se na aromatično doživetje, ko se vonj praženih orehov in karameliziranega sladkorja razširi po vaši kuhinji.

Sestavine za orehov nadev za palačinke

  • 1 skodelica orehov (olupljenih in grobo nasekljanih)
  • 1/2 skodelice rjavega sladkorja
  • 1/4 skodelice stopljenega masla
  • 1/4 skodelice mleka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ščepec soli

Postopek

1Najprej olupite orehe in jih grobo nasekljajte. Lahko uporabite orehovo moko, če želite, da je nadev bolj kremast.

2V srednji ponvi na srednjem ognju stopite maslo. Dodajte nasekljane orehe in jih pražite 2 do 3minute, dokler ne postanejo dišeči.

3Nato dodajte rjavi sladkor in mleko ter mešajte, dokler se sladkor popolnoma raztopi. Kuhajte nadev še približno 5 minut, občasno mešajte, dokler se ne zgosti.

4Dodajte vanilijev ekstrakt in ščepec soli, nato pa še enkrat dobro premešajte.

5Ko je nadev dovolj gost, odstranite ga s štedilnika in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

6Ko je nadev ohlajen, ga lahko uporabite za nadevanje palačink. Razmažite ga po palačinki, zavijte in postrezite. Po želji lahko dodate tudi malo stepene smetane ali javorjevega sirupa za dodaten okus.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite