Pečen cheesecake s figami

Morda vas zanima

- Oglas -

Pozno poletna ali zgodnje jesenska kremna sladica s svežimi figami.

Sestavine

Krhko testo

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja
  • ščepec soli

Nadev

  • 250 g fig
  • 300 g sira mascarpone
  • 400 g kremnega sira – ABC
  • 1 kisla smetana
  • 4 žlice medu
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 2 jajci
  • sok polovice limone

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C. Sestavine za testo na hitro zamesimo, ga zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.

2Medtem pripravimo nadev. Mascarpone, kremni sir, kislo smetano, med, vaniljev sladkor in limonin sok zmešamo z električno metlico. Na koncu med mešanjem dodamo še jajci in ju dobro vmešamo v zmes.

3Krhko testo razvaljamo in z njim obložimo pekač ter testo pečemo 10 minut. Malo ga ohladimo in obložimo z nadevom. Nadev poravnamo s silikonsko lopatko in vanj potisnemo polovičke fig. Po želji jih pred peko polijemo z malo medu.

4Pekač damo v pečico in pečemo 40 minut. Pečico nato ugasnemo, vrata pripremo in testo pustimo v pečici še 30 minut. Cheesecake vzamemo iz pečice in na pultu ohladimo do hladnega, lahko tudi čez noč.

Prejšnji članekFigovi mafini
Naslednji članekFigova pita z ribanim testom
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -