Marmelada iz murv

Znam svetuje

Kot otroci smo murvo jedli pri sosedovih in prihajali domov z modrimi usti. Danes pa iz murve kuhamo marmelado.

Sestavine

  • 1 melona
  • 1 kg murv
  • strok vanilje
  • 400 g želatine oziroma želirnega sladkorja
  • cimet
  • limonina lupina
  • limone

Postopek

1V večjo posodo slastno in zrelo melono narežemo na manjše kocke, dodamo murve, sredico stroka vanilje, ščepec cimeta in limonino lupino.

2Vse skupaj zavremo in kuhamo približno 3 minute. Dodamo 10 žlic limoninega soka in ves čas mešamo (tudi pred vretjem).

3Če želimo, da je marmelada gladka, jo s paličnim mešalnikom zmiksamo in ponovno zavremo.

4V čiste kozarce nalijemo še vročo marmelado, kozarce pa takoj zapremo in postavimo na glavo, da se zatesnijo.

5Če se kakšen ni zatesnil, v večjo posodo nalijemo vodo, vanjo postavimo kozarec in vodo zavremo. Pokrov kozarca naj ne bo prekrit z vodo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite